top of page
 • isabellemeurisse

10 handige tips voor een fantastisch communie- of lentefeest

Organiseer je dit jaar een communie- of lentefeest? Om paniekaanvallen te vermijden, heb ik voor jou een handig overzicht gemaakt van de belangrijkste zaken. Zo weet je zeker dat je niks vergeet om een fantastisch feest te organiseren.


Bedankingkaartje eerste communie met goudfolie
 1. Maak een persoonlijk lijstje Om zeker te zijn dat je niks over het hoofd ziet, kan je op voorhand een checklist maken van de zaken die jij belangrijk vindt op het feest van je zoon of dochter. Zo kan dit gaan over decoratie, communiekaartjes, bedankingen, eten, drinken, …

 2. Kies een datum Kies de datum die jij het liefst wil. Het feest moet niet kost wat kost op de dag van de communie/lentefeest zelf zijn. Dit kan gerust de week of zelfs enkele weken erna.

 3. Gastenlijst Hou je het feestje kleinschalig of liever een groot tuinfeest met alle familie en vrienden? Bekijk de gastenlijst eens en ga na of er al feesten gepland zijn in dezelfde periode. Zo worden jij of je kind niet ontgoocheld als bepaalde gasten er niet bij kunnen zijn. En, niet onbelangrijk, dan kan je inschatten hoe groot het feest wordt en sta je voor geen verassingen wat het budget betreft.

 4. Kies een locatie en een feestmenu Wil je graag je communie of lentefeest thuis geven of liever op verplaatsing. Beide locaties hebben zijn voor- en nadelen. Een feestzaal huren is meestal iets duurder maar je hebt minder voorbereiding. Bij een feest thuis heb je meer voorbereiding maar maakt het dan weer supergezellig door de huiselijke sfeer. Wil je graag zelf koken of kies je een traiteur? Maak in ieder geval een boodschappenlijstje met al je benodigdheden. Zo kan je zien wat je al enkele weken kan aankopen en welke producten je pas de dag zelf kan halen.

 5. Ga voor een thema Vraag eens aan je zoon of dochter welk thema hij of zij graag wil voor hun dag. De mogelijkheden zijn eindeloos. Jij bepaalt zelf hoe ver je hierin gaat. Wil je dochter een prinsessenfeest, dan kan je kiezen om ‘all the way’ te gaan of enkel met roze tinten te werken. Zo hadden wij het thema voetbal vorig jaar, maar heb ik ervoor gekozen om enkel met zwart en witte decoratie te werken.

 6. Communiefoto’s Iedereen wil graag een blijvende herinnering aan deze spetterende dag en wat is er dan leuker dan een mooi communiekaartje te kunnen geven aan al je gasten. Wil je graag een kaartje met een foto, dan doe je best aan om de foto’s een 2 à 3-tal maanden op voorhand te laten maken. Dan heb je tijd om deze te gebruiken voor communiekaartjes, bedankingen, speciaal aandenken voor de meter en de peter, de oma’s en opa’s.

 7. Uitnodigingen Stuur enkele weken voordien een leuke uitnodiging naar al je gasten met alle nodige info. Je kan hier al een tipje van de sluier lichten door subtiel je thema te gebruiken. Vergeet vooral niet datum, plaats, tijdstip en contactgegevens op je uit uitnodiging te vermelden. Heb je veel gasten uitgenodigd? Hou dan zeker een lijstje bij met wie allemaal naar je feest komt.

 8. Menukaarten en communiebedankjes Wil je graag menukaarten op de tafel plaatsen? Welke klein attentie geef je mee met je gasten. Dit kan allemaal in het gekozen thema. Leuke bedankingskaartjes, doosjes met snoepjes, een plantje of een andere leuke verrassing, een klein geschenkje vindt iedereen leuk.

 9. Decoratie Maak ruim op voorhand een lijstje van welke versiering je wilt aanbrengen. Wil je graag slingers, ballonnen, … in het kozen thema. Ga hier dan ruim op voorhand naar op zoek. Dat betekend minder stress op het moment zelf (trust me ;-))

 10. Rescue Team Zorg voor een aantal mensen die zowel bij het opzetten als bij het afbreken even willen komen helpen. Op die manier gaat het niet alleen sneller, maar ook des te leuker. Ik had de voorbije communiefeesten (alle feesten eigenlijk) het niet overleefd zonder mijn ‘Rescue Team’!


Stijlvol voetbalfeest.


En vooral… veel plezier en geniet!

Organiseer jij dit jaar ook een communie- of lentefeest? Ben je nog op zoek naar leuke en originele kaartjes, bedankingen of wat dan ook? Heb je een idee maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Neem dan gerust contact op. Dan maken we er samen een onvergetelijk feest van voor jou en je gezin.


Groetjes!

Isabelle 

240 weergaven0 opmerkingen
bottom of page